Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het kyckling med kaktussås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gillar man inte såsen går det att göra annan söt sås som väger upp den heta kycklingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg filéerna i en ugnsform. Hacka chilin grovt och pressa den i en vitlökspress i en skål. Pressa också vitlöken. Blanda i tomatpuré, olja och soja. Tillsätt salt och peppar. Pensla "glazen" på båda sidorna av filéerna. Skvätt över tabasco, hur mycket är beroende på hur stark du vill ha maten. Stek i ugn ca 200 grader tills de är färdiga (20 min?)
  2. Kaktussås: Hacka scharlottenlöken grovt och fräs i smör i en kastrull. Häll på idealmjöl tills det klumpar sig. Det är viktigt att inte snåla på redningen, såsen är ganska svår att reda vid senare tillfälle. Slå på kaktusjuicen lite i taget så att såsen löser sig. Lägg i en buljongtärning och pressa i en citrusfrukt (kaktusjuicen består redan av lime mm). Låt koka ganska kraftigt, såsen bränner inte lätt, så att den tjocknar. Sila ur schalottenlöken efter ca 7-8 min. Ställ tillbaka på plattan igen och koka tills såsen tjocknar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.