Gillar man inte såsen går det att göra annan söt sås som väger upp den heta kycklingen.
Instruktioner
- Lägg filéerna i en ugnsform. Hacka chilin grovt och pressa den i en vitlökspress i en skål. Pressa också vitlöken. Blanda i tomatpuré, olja och soja. Tillsätt salt och peppar. Pensla "glazen" på båda sidorna av filéerna. Skvätt över tabasco, hur mycket är beroende på hur stark du vill ha maten. Stek i ugn ca 200 grader tills de är färdiga (20 min?)
- Kaktussås:
Hacka scharlottenlöken grovt och fräs i smör i en kastrull. Häll på idealmjöl tills det klumpar sig. Det är viktigt att inte snåla på redningen, såsen är ganska svår att reda vid senare tillfälle. Slå på kaktusjuicen lite i taget så att såsen löser sig. Lägg i en buljongtärning och pressa i en citrusfrukt (kaktusjuicen består redan av lime mm). Låt koka ganska kraftigt, såsen bränner inte lätt, så att den tjocknar. Sila ur schalottenlöken efter ca 7-8 min. Ställ tillbaka på plattan igen och koka tills såsen tjocknar.
Publicerat den
18 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar