Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het kycklinggryta a lá Granfot

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett experiment som jag slängde ihop häromkvällen. Jag tycker det var det godaste jag gjort på länge, frugan fräste mest. :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i mindre bitar (2cm stora kuber funkar bäst). Skär paprikan och löken i småbitar. Rosta chilin i torr gryta, när den rostats lite och börjat ryka häller du i oljan och spiskummin / paprikapulver. Rör om och stjälp i kycklingen. Bryn en liten stund och tillsätt paprika och lök. Rör runt och häll i vatten och buljongkoncentrat, röd currypasta, soya och teriyakisås. (En riktig kock påpekar säkert likheten mellan soya och teriyaki, men jag gjorde så här och det var grymt gott.)
  2. Låt puttra en stund och tillsätt grädden. Örtsalta och peppra efter känsla (eller smak om du är säker på att kyckligen är klar) och tillsätt crème fraichen. Låt gärna gryta puttra medan du kokar riset.
  3. Servera gärna med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.