Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het levergryta med citron, chili och tomat

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

4 poäng/portion

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka chilin och skrapa ur kärnorna. Skär bort eventuella hinnor och blodkärl på levern och skär i mindre bitar. Vänd levern i vetemjölet och bryn levern i en tjockbottnad gryta på medelväme i lite margarin. Krydda med salt. Häll upp den stekta levern i en skål och torka ur pannan. Fräs löken och chilin i lite fett några minuter på medelvärme. Tillsätt först tomatpuré och mejram under omrörning. Tillsätt sedan vatten och de hela tomaterna. Låt vätskan sakta koka ihop med löken ca 3-4 minuter under lock. Blanda ner lever låt grytan puttra ytterligare 3-5 minuter. Strö över finhackad bladpersilja och pressa över citron och smaka av. Servera med ris, potatis eller couscous och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.