Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het majssoppa.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Höstvärmande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatis och lök i mindre bitar. Skölj kärna ur och strimla chilin.
  2. Fräs potatis, lök och chili i matfett i en gryta, stor nog för soppkok. Häll över buljongen och låt koka under lock ca 10 minuter.
  3. Mixa soppan slät med en mixer. Rör i crème fraiche och majsen med sitt spad. Smaka av med salt och peppar.
  4. Repa bladen från basilikan och lägg dem i soppan. Skär korven i skivor. Stek dem utan extra matfett i en stekpanna.
  5. Lägg korven i soppan och servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.