Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het och nyttig kycklinggryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag och min flickvän kom på denna goda rätt till vår 1.5 årsdag. Den blev gudomligt god, vi har ätit den i 3 dagar nu. mums mums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka ris enligt anvisningarna på paketet till antalet personer ni är.
  2. Skär sedan kycklingen i lagom stora bitar (se bild) skiva sedan Zucchini och dela skivorna på 4 (se bild) Skiva löken i långa strimlor och hacka sedan paprikan. Skiva 5 st vitlöksklyftor.
  3. Stek kycklingen tills den är genomstekt och lägg sedan den åt sidan. Salta och peppra.
  4. Lägg sedan lök och vitlök i grytan och fräs med mycket smör. Sedan har du i kycklingen och grönsakerna samt hela champinjoner. Häll i krossade tomater och hälften av vattnet.
  5. Sedan har du i ca en halv flaska Santa Maria Chili & Garlic sauce. Om grytan känns för tjock så kan du ha i mer vatten.
  6. Pressa sedan i 2 vitlöksklyftor och låt detta puttra i ca 20-30 minuter eller tills paprikan och zucchinin blivit mjuka.
  7. När grytan är klar har du sedan i riset och låter det puttra ihop i 3-5 minuter.
  8. Serveras med baguette eller något annat gott matbröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • woa 3 december 2011

    Mycket god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.