Skär pumpaköttet i tärningar och koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt dem rinna av samt kallna. Blanda dem med rödlök, pepparfrukt, ingefära, lime, socker, salt och mynta. Låt stå svalt ca 30 min före servering.
Koka ris el couscous (enligt förpackningen) med saffranen.
Sätt ugnen på 225° grill.
Skär laxen i 2 cm stora kuber, halvera pilgrimsmusslorna och skala havskräftsstjärtarna.
Trä upp på spett och pensla runtom med olja.
Strö på salt och stek spetten ca 1 min på varje sida i en grillpanna.
Lägg över på ett ugnssäkert fat tillsammans med havskräftsklorna och grilla färdigt i ugn ca 2 min.
Servera spetten med pumpasallad och saffransris.
Garnera med havskräftsklor och mynta.
Tips!
Spetten är lätta att variera efter egna önskemål. I stället för färska havskräftor kan du ta frysta scampi och den som inte vill ha pilgrimsmusslor kan välja en vit fast fisk istället.