Hacka och fräs lök och vitlök.
Häll i krossade tomater, tomatpuré och creme fraiche, krydda med cayenne peppar och curry.
Låt puttra i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och saften ifrån 1 citron.
Lägg i räkorna sist och låt bli varmt.
Byt gärna ut eller fyll å med krabba eller kräftstjärtar.
Serveras med ris, sallad och vitlöksbröd.
Hej,
Det här är ett gammalt favvisrecept för mig. Tror till och med att jag har urklippet kvar från tidningen det publicerades i någonstans. Några tips bara...
Grytan blir bättre om man låter tomatpurén fräsa med lökhacket i någon minut innan man tillsätter de krossade tomaterna.
Personligen hade jag ökat mängden krossade tomater något. Vill minnas att det var 2 burkar i originalreceptet men det blir perfekt med 500g!
Sist, men inte minst, låt grytan puttra i ca 10 min innan du häller i creme fraichen. Låt det sedan koka upp. Tillsätt räkor och smaka av med citron, salt och peppar. Den blir krämigare om creme fraichen inte kokar med hela tiden och det är lättare att få till balansen efter att räkorna tillsatts. Detta eftersom "volymen" förändras när skaldjuren läggs i samt att de är lätt salta vilket påverkar saltmängden som ska tillsättas.
Med all vänlighet och respekt!
/Lilith
dessa7712 augusti 2010
Klockren.. smidigt, lätt och med saker man vanligtvis har i kylskåpet. Stor favorit.. tack :)
Hej, Det här är ett gammalt favvisrecept för mig. Tror till och med att jag har urklippet kvar från tidningen det publicerades i någonstans. Några tips bara... Grytan blir bättre om man låter tomatpurén fräsa med lökhacket i någon minut innan man tillsätter de krossade tomaterna. Personligen hade jag ökat mängden krossade tomater något. Vill minnas att det var 2 burkar i originalreceptet men det blir perfekt med 500g! Sist, men inte minst, låt grytan puttra i ca 10 min innan du häller i creme fraichen. Låt det sedan koka upp. Tillsätt räkor och smaka av med citron, salt och peppar. Den blir krämigare om creme fraichen inte kokar med hela tiden och det är lättare att få till balansen efter att räkorna tillsatts. Detta eftersom "volymen" förändras när skaldjuren läggs i samt att de är lätt salta vilket påverkar saltmängden som ska tillsättas. Med all vänlighet och respekt! /Lilith
Klockren.. smidigt, lätt och med saker man vanligtvis har i kylskåpet. Stor favorit.. tack :)