Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het räkpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hett hett och så gott!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl och matfett till en grynig massa i en bunke eller i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck eller kavla ut degen och klä 4 portionsformar eller en stor form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Låt formen stå i kylen under tiden fyllningen förbereds.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar. Skala och hacka vitlöken. Fräs paprikor och vitlök i olja några minuter. Rör i räkorna. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, saffran, ingefära, tomatpuré, salt och cayennepeppar.
  3. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min. Häll i räkfyllningen och häll över äggstanningen. Grädda pajen ca 45 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.