Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het räksoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kryddig soppa med smak av räkor

Ingredienser

Instruktioner

Skala räkorna och lägg undan skal för sig och räkor för sig. Hetta upp en kastrull och lägg i 1 msk smör. I med räkskalen och låt svettas i en minut. I med vinet och buljong lök. Låt koka i 5 minuter späd ev med lite vatten. Sila av skalen och tillbaka med buljongen i grytan låt koka i 10 minuter. Tillsätt tomatpuren och pepparn. Låt koka ytterligare 5 minuter. I med grädden och värm upp det smaka av med ytterligare peppar om mer smak önskas. Toppred eventuellt med majsena. Häll i mjölken och låt allt koka upp. Ställ åt sidan och värm mjölken, vispa upp den med en elvisp. Servera soppan i varma tallrikar toppa med vispad mjölk och lägg på räkorna ihop med 10 dillfrö. Eventuellt en färsk dillkvist om inte dillfrö finns att tillgå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.