Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het texasgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grytan kan göras om man vill dagen innan och passar gott med en kall öl till. I grytan ingår jalapeño och chipolte paste . Här kan du själv anpassa kryddningen efter din egna smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa köttet från fett och hinnor. Skär upp köttet i små grytbitar. Finhacka löken, vitlöken, jalapeño och paprikan. Klipp baconen i mindre bitar. Bryn köttet i lite smör och salta och peppra lätt. Häll över allt i en stor gryta. Bryn därefter de övriga ingredienserna i omgångar och ner i grytan. Häll över ölen och kryddorna. Låt allt småsjuda under lock 2-2 1/2 timme så att köttet blir riktigt mört. Skumma av i början.
  2. Servera med ris, sallad och vitlöksbröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.