Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het tomatchutney

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Tips! Tomaterna smakar bäst om de förvaras i rumstemperatur, men de blir då snabbt övermogna, så köp bara den mängd som du behöver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala tomaterna. Ta bort stjälkfästena. Grovhacka tomaterna och lägg dem i en kastrull.
  2. Skala mangon. Skär loss fruktköttet från kärnan och strimla fruktköttet. Lägg över det i kastrullen.
  3. Skala och hacka löken. Kärna ut chilin och finhacka den. Lägg lök och chili i kastrullen.
  4. Tillsätt kryddor, råsocker och vinäger. Låt allt koka upp. Låt det koka utan lock ca 45 minuter. Rör då och då i kastrullen.
  5. Häll den heta chutneyn i en väl rengjord burk. Fyll ända upp och sätt på lock. Förvara chutneyn mörkt och svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.