Tips! Tomaterna smakar bäst om de förvaras i rumstemperatur, men de blir då snabbt övermogna, så köp bara den mängd som du behöver.
Instruktioner
- Skålla och skala tomaterna. Ta bort stjälkfästena. Grovhacka tomaterna och lägg dem i en kastrull.
- Skala mangon. Skär loss fruktköttet från kärnan och strimla fruktköttet. Lägg över det i kastrullen.
- Skala och hacka löken. Kärna ut chilin och finhacka den. Lägg lök och chili i kastrullen.
- Tillsätt kryddor, råsocker och vinäger. Låt allt koka upp. Låt det koka utan lock ca 45 minuter. Rör då och då i kastrullen.
- Häll den heta chutneyn i en väl rengjord burk. Fyll ända upp och sätt på lock. Förvara chutneyn mörkt och svalt.
Publicerat den
19 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar