Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het veggosoppa med apelsinfraiche

 
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morötterna och skär dem i slantar. Skala löken och tärna den. Kärna ur och tärna paprikan.
  2. Fräs grönsakerna i lite matfett tills de är glansiga. Tillsätt pressad vitlök.
  3. Krossa citrongräset och lägg ner det i kastrullen tillsammans med riven ingefära, sambal oelek och buljong. Låt soppan koka på svag värme under lock ca 20 minuter eller tills allt är mjukt.
  4. Mixa soppan i en matberedare eller mixer till en slät puré. Bryt sönder spaghettin i små bitar. Koka dem mjuka enligt förpackningens anvisningar. Låt dem rinna av.
  5. Rör ut créme fraichen med apelsinsaft. Häll tillbaka soppan i kastrullen tillsammans med pastan. Låt allt bli genomvarmt.
  6. Häll upp soppan i portionsskålar och ringla lite apelsincreme fraiche över och garnera med apelsinskiva och kryddgrönt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.