Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta chokladmuffins med mörk rom

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

10 stora eller 16 små. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 175º
  2. Smörj muffinsplåtar eller använd portionsformar. Smält smöret, ställ åt sidan och låt chokladen smälta i smöret. Blanda äggulor, rom, chili och salt. Vänd ner i chokladsmöret. Tillsätt mjölet.
  3. Vispa upp äggvitorna, och vänd ner socker och vanilj. Blanda ihop allt och fördela i formerna.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, muffinsarna skall gärna vara lite kladdiga i mitten.
  5. Låt muffinsarna svalna något.
  6. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ner kaffe och florsocker. Ringla lite glasyr över varje muffins. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.