Klassiska hallongrottorna piggats upp av rödvin och svartpeppar – en självklar favorit till kaffet
Går självklart att göra med vanlig köpesylt också.
Instruktioner
- Blanda hallon, strösocker, rödvin och svartpeppar i en kastrull och låt koka upp. Koka under omrörning i cirka 10–12 minuter. Blanda sedan ner pektinet enligt föreskrift och koka kraftigt i en minut under omrörning. Låt svalna.
- Blanda snabbt ihop samtliga ingredienser till degen, för hand eller i matberedare. Låt degen ligga i kylskåp i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut småkaksformar på bakplåtar. Dela degen i 30–35 bitar och rulla till små kulor.
- Lägg kulorna i formarna och gör med hjälp av ett finger en fördjupning i varje kaka. Fyll fördjupningen med en klick hallonsylt, enklast om man spritsar i sylten.
- Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter.
Publicerat den
12 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar