Istället för fiskpinnar bjuder du på goda smakrika "burgare" av fisk och krabbkött...
Instruktioner
- Mixa fisken tillsammans med 1 tsk salt i en mixer eller matberedare på högsta hastighet i 20 sekunder.
- Separera äggvitan från äggen och tillsätt den till fisken, mixa i ytterligare 20 sekunder. Slå i grädden och mixa i intervaller tills fiskfärsen blir slät.
- Hacka krabbköttet och vänd ner i fiskfärsen tillsammans med röd chili, smaka av med salt.
- Forma små fina biffar och stek dem på medelhög värme i rikligt med olja tills de är gyllenbruna.
- Skala rotfrukterna, finhacka dem sedan eller använd en matberedare. ”Svetta” rotfrukterna på låg värme. Tillsätt chilisåsen samt ½ dl vatten, låt koka upp och smaka av med röd chili, salt och pressad lime.
- Servera biffarna med rotfruktssåsen och t.ex. nudlar.
Publicerat den
3 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar