Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta krabbkakor sweet chili

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Istället för fiskpinnar bjuder du på goda smakrika "burgare" av fisk och krabbkött...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa fisken tillsammans med 1 tsk salt i en mixer eller matberedare på högsta hastighet i 20 sekunder.
  2. Separera äggvitan från äggen och tillsätt den till fisken, mixa i ytterligare 20 sekunder. Slå i grädden och mixa i intervaller tills fiskfärsen blir slät.
  3. Hacka krabbköttet och vänd ner i fiskfärsen tillsammans med röd chili, smaka av med salt.
  4. Forma små fina biffar och stek dem på medelhög värme i rikligt med olja tills de är gyllenbruna.
  5. Skala rotfrukterna, finhacka dem sedan eller använd en matberedare. ”Svetta” rotfrukterna på låg värme. Tillsätt chilisåsen samt ½ dl vatten, låt koka upp och smaka av med röd chili, salt och pressad lime.
  6. Servera biffarna med rotfruktssåsen och t.ex. nudlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.