Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta räkor

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett av mina favoritrecept när jag var liten. Kan serveras som gryta med ris, eller som soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och koka ur skalen med lite vatten och eventuellt 1 dl vitt vin. Sila bort skalen ur buljongen och ställ åt sidan. Har man bråttom kan man skippa detta och ta två tärningar fiskbuljong istället.
  2. Hacka lök och skär zucchinin i tunna halvmånar. Tärna eller slanta moroten. Fräs grönsaker i smöret några minuter i en gryta. Sänk värmen något, tillsätt curryn efter behag och låt allt fräsa några minuter till.
  3. Tillsätt tomater, sambal oelek efter behag, svamp, fraiche, buljong, salt och peppar och låt koka ihop. Red eventuellt med mjöl utrört i lite vatten. Låt koka minst tre minuter till så mjölsmaken koker ur. Smaka av.
  4. Tärna fisken och lägg ner den i grytan. Låt allt puttra under lock på låg värme några minuter till fisken är vit helt igenom. Dra då grytan från plattan och vänd ner räkorna. Smaka av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.