Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God och snabb räkrätt med "het" smak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök , paprika och skiva purjolök. Fräs dessa i en stor stekpanna med en klick smör tills löken är glansig. Tillsätt vitlöken och curry efter behag.
  2. Häll i grädde och creme fraiche. Krydda med salt, peppar, cayennepeppar, ingefära (färsk riven eller torkad) och smaka av. Styrkan på kryddningen bestämmer man efter sin egen smak. Börja med små mängder och öka på efterhand.
  3. Låt koka ihop 5 minuter. Tillsätt räkorna och värm upp, låt inte räkorna koka för då blir de sega. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.