Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta sambalräkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Är superenkelt att göra och har en härlig hetta. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

Tina och skala räkorna. Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan i en stekpanna och pressa över vitlöken. Krydda med sambal,paprikapulver,chilisås,vitt vin,hummerfond och grädde. Låt såsen sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Tillsätt räkorna och låt de bli varma. Servera i små portionsformar med nybakat vitt bröd.Gärna vitlöksbröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frucaos 15 september 2009

    Goda, gjorde dem med scampi - och hade inte sambal oelek hemma (slarvigt) så jag bytte ut det mot chipotlepasta (som också är stark). Kan nog återkomma som förrätt fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.