Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta Tigerräkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Snabbmat som är himmelskt gott .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered med att hacka; Gröna paprikan, vitlöken och röda spanska pepparn i ganska små bitar . Lägg ner det i en wokpanna eller en vid teflonpanna . Blanda i oljorna, tillsätt sockret, ingefära och pressa i limefrukten, värm upp det på spisen så det lagom puttrar, dra av pannan, låt svalna. Nu lägger du i tigerräkorna och låter dem dra i blandningen . Mät upp vatten och lägg i riset i kastrullen , koka riset tills vattnet är borta ca 15 - 20 min . Efter det att riset kokat ca. 15 min så hettar du upp pannan med oljan och tigerräkorna och fräs dom i ca 3 min på högsta värmen . Servera dom till till det nykokta riset.
  2. Om du vill så för enkelhetens skull kan du köpa en burk UncleBens currysås/blandning som du serverar varmt. Smaklig måltid !

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lunchdax 6 juni 2010

    Jätte/Tigerräkor/Scampi är extremt dåliga för miljön och människorna! De odlas där bara de rika får pengar och de fattiga ingenting. Odlingarna tar allt vatten så att vattenbristen blir ännu större i exv sydamerikanska, afrikanska och asiatiska länder - och gör att de fattiga bönderna inte kan odla något. Räkodling förstör marken med massor av gifter - det tar 30år innan man kan odla exv grönsaker där igen! Och man odlar alltid räkor vid mangroove-träsk, som är extremt viktiga för fisken i haven pga det är en "barnkammare" där allt liv börjar. Nu förstörs mangroove-träsken och fisken i haven (som redan är väldigt överfiskat..) och när mangroove-träsken försvinner bildas också ännu mer naturkatastrofer för alla människor som bor där eftersom mangroove-träsken skyddar mot erosion i marken. Exempelvis klarade sig de länder som huggit bort sin mangroove-träsk mycket mycket sämre och fler dog under tsunamikatastrofen för några år sedan eftersom de stora vågorna annars skulle till del stoppas av träsken. Ursäkta all information... argt jag som ser hur scampi blir alltmer populärt i västvärlden på miljöns och de fattigas bekostnad. MEN, ditt recept funkar säkert på vanliga räkor som är bättre för alla. Kram!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.