Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hetsöt persikomarinad och hel grillad kotlett

 
Skriv ut

Hos Två små kök fann jag denna lockade hetsöta persikomarinad som lämnar köttet saftigt och välsmakande! Blir gott till kyckling också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa samman. Marinera kött eller kyckling i plastpåse/skål med lock, så det täcker ordentligt. Marinera gärna över natten. Spara marinaden till grillningen! Låt köttet ligga framme ett par timmar innan grillning, strö över rikligt med flingsalt innan.
  2. Grillning: Lägg en större hög med kol på ena sidan av grillen och inget på andra sidan. Då blir det direkt och indirekt värme. Börja med att lägga köttet på direkt värme och låt det få ordentligt med färg, flytta sedan över det till indirekt värme. Vänd det ofta och pensla med marinaden. Mot slutet lade jag det i folie tillsammans med extra marinad. Köttet är klart när innertemperaturen är 65 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.