Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

HG´s älgbiffar med bacon

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En mycket god och snabblagad middag för 2-4 personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela baconskivorna försiktigt och lägg upp på en tallrik Skär/hacka 2 baconskivor i småbitar, blanda hacket med en halva riven lök, potatis och älgfärs i en rymlig bunke, tillsätt ägg, salt, kryddor och blanda väl.
  2. Dela köttfärsen i 6 lika delar som rullas och plattas till något som tjockare biffar, linda en baconskiva runt kanten och fäst med en tandpetare.
  3. Stek i smör med en het stekpanna från början som sedan sänks till 3-4 och eftersteks och vänds tills dom känns färdiga, man kan provsticka med en tandpetare i mitten och granska köttsaften som ska vara lite klar till färgen. Skär resterande lök i strimlor och stek den tillsammans med biffen
  4. Tillsätt 2 dl vatten i pannan och låt det steka upp lite, lyft över biffarna och lök till en serveringspanna, blanda i soja, fond och grädde/mjölk i stekpannan och rör ihop med en visp- slå sedan detta över biffarna.
  5. Serveras med kokt mandelpotatis, lingonsylt och en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.