Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hickorybiff med bönor

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Biffarna får en lätt rökig smak. Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa upp äggvitan lätt och rör samman den med havregrynen. Låt det stå och svälla några minuter.
  2. Tillsätt köttfärs, liquid smoke, salt och peppar. Arbeta färsen smidig. Forma 2 eller 4 biffar. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett, ca 3-4 minuter per sida.
  3. Skölj bönorna i rinnande vatten och låt dem rinna av. Skala löken och hacka den. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök och paprika tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt bönor och krossade tomater. Låt allt småputtra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tips! Liquid smoke är en hickorykrydda som du hittar i kryddhyllan.
  5. Du kan också koka bönorna själv, men de måste blötläggas i god tid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.