Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hilmas lingonkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

En norrländsk saftig lingonkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång bakform, ca 2 liter.
  2. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt mjölk och lingon.
  3. Häll smeten i formen och grädda i ca 50 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kakan svalna helt.
  4. Blanda ingredienserna till glasyren och ringla över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gunnel15 15 oktober 2010

    Jag gjorde kakan i en rund form eftersom jag inte hade 2 l avlång. Jag hade velat att det smakade med lingon, det var inte det jag hade tänkt mig. Kakan var jättegod och saftig mer likt en pepparkaka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.