Kakan blir lite som en mazzarinkaka och ska inte innehålla något bakpulver. Fanstastiskt god med en klick vispad grädde.
Instruktioner
- Ugnsvärme 175 grader, 200 grader
- Smält och låt smöret svalna.Vispa ägg och socker luftigt.Blanda i mjölet och vaniljsocker och rör till sist det smälta smöret. Blanda väl.
- Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar botten.
- Dela äpplena, ta ur kärnorna och skiva i lagom tunna skivor. Tryck ner äppelskivorna i smeten. Pudra kanelen över kakan.
- Grädda i ugnen på 175 grader ca 25 minuter. Ta ut kakan och höj ugnstemperaturen till 200 grader.
- Toscaglasyr;
Smält smör och socker i en kastrull. Blanda i mandelspånen och mjölet. Rör hela tiden och häll slutligen i mjölken.Sjud blandningen.
Häll den varma toscan över kakan och grädda kakan i ugnen på 200 grader 8-10 minuter.
- Ät den som den är eller servera med en klick vispad grädde. Himmelskt god..
Publicerat den
3 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den godaste toscan någonsin!