Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelsk bärtårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En riktig kalastårta med frasig mandelbotten, syrlig citronfyllning, mascarponegrädde och färska bär. Denna tårta är rent av himmelsk! Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund bakform, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna vit och porösa med absolut fettfria redskap. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Vänd ner mandelmjöl, finhackad mandel och potatismjöl och rör varsamt smeten slät.
  3. Bred ut smeten i formen, något högre mot kanten än i mitten. Ställ in kakan i nedre delen av ugnen och grädda i ca 30 minuter eller tills den börjar kännas torr utanpå. Ta ut tårtan och lyft upp bottnen ur formen med hjälp av bakplåtspapperet. Låt den kallna på galler, utan att täckas över.
  4. Citronfyllning: Mät upp äggulor, socker, citronskal och -saft i en kastrull. Sjud upp krämen på svag värme under ständig omrörning. Ta kastrullen från plattan då den börjar tjockna, den får inte koka! Ställ åt sidan att kallna.
  5. Mascarponegrädde: Vispa grädden och vänd ner, lite i taget, i mascarponeosten. Rör krämen slät mellan varje tillsats. Smaksätt med florsocker och vaniljsocker.
  6. Lossa den kalla tårtbottnen från bakplåtspapperet och lägg på serveringsfat. Bred över citronfyllningen och toppa med mascarponegrädden. Garnera med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.