Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelsk choklad- och vaniljglass

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

supergod chokladglass invirad av vanilj och fylld med små godisbitar

Ingredienser

Instruktioner

Blanda grädden, inte allt för hårt, utan lagom. Smält chokladen över ett vattenbad. Efter chokladen smält häller du i äggulorna och rör om tills du ser att smeten tjocknar. Tag bort kastrullen och häll sedan i ungefär 2/3 av grädden i chokladsmeten. I resterande grädde häller du i vaniljsockret och fröna från vaniljstången, ägget och blandar om. Därefter häller du i marsmallowsen och chokladgodiset i den storlek som faller dig i smaken. (Jag delade marsmallowsen till mindre delar men behöll storleken på chokladgodiset). Häll sedan i smeten i en glass låda eller annan lagom stor låda. Häll i smeten i lager och undvik att blanda för att få den fina virvlarna i glassen. Ställ in glassen i frysen i ungefär 4 timmar, sedan är det bara att njuta av den himmelska choklad- vaniljglassen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kocken2011 28 mars 2010

    Det ser så gott ut, ska prova det någon dag :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.