Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelsk fromagetårta med frukt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En fantastisk tårta! Läcker mördegsbotten, härlig färskostfromage i mitten och saftig frukt på toppen. Variera frukt och bär efter säsong och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka samman mjöl, smör, socker, citronskal och salt. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Kläm fast ett bakplåtspapper mellan bottnen och kanten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Tryck ut degen på bottnen. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
  2. Låt bottnen kallna på galler. Koka upp mjölk, socker, salt och citronskal i en kastrull under vispning. Lägg äggulorna i en skål. Vispa ner lite av den varma mjölkblandningen i äggulorna. Vispa sedan ner resten av mjölkblandningen. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme under vispning tills det tjocknar. Häll upp i en skål och låt kallna. Blanda ner kvargen.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull. Blanda gelatin och lite av äggulekrämen. Rör ner gelatinblandningen i resten av krämen. Vispa grädden fast och vänd ner den i krämen. Lägg tillbaka tårtbottnen i formen. Lägg i krämen och släta till ytan. Låt stelna i kyl ca 2 timmar före garnering.
  4. Lägg gelatinbladen till garneringen i kallt vatten i 5 minuter. Hetta upp äppeljuice och vatten i en kastrull. Lyft bort från värmen och lägg i gelatinbladen att smälta. Ställ in gelatinblandningen i kylen och låt halvstelna ca 20 min. Lägg under tiden ut frukt och bär på tårtan. Skeda den halvstela gelén över frukten. Ställ in tårtan att stelna i kylen ytterliggare 1 timme.
  5. TIPS: Om gelén hunnit stelna för mycket innan den ska skedas över frukten så går det bra att få den lös igen genom att värma den.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lece 28 augusti 2009

    Ja den var faktiskt himmelskt god.... En 5-poängare ! Tack !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.