Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelsk jordgubbs- och rabarberpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Smaka en bit av himmeln och njut! Det här receptet, ursprungligen från tidskriften "Saveur" är ett som t.o.m modellen Cindy Crawford inte kan motstå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. För pajskalet, värm ugnen i förväg till 200 grader. Blanda mjöl och salt. Mät upp olja och mjölk tillsammans - rör ej ihop. Tillsätt mjölk och oljeblandningen till mjölet. Dela degen i två delar och kavla ut på baklplåtspapper. En skall läggas i en smörad pajform och den andra skall fungera som lock.
  2. Till fyllningen, blanda socker, vetemjöl, muskotnöt och kanel. Tillsätt frukten och blanda tills frukten är täckt utav mjölblandningen. Kan också bevaras i kylskåpet för att fruktsaften skall rinna av. OBS! Om annan frukt skall tillsättas t.ex. blåbär eller pärsika - lägg till rivet citronskal.
  3. Fyll pajskalet med fyllningen och sprid margaringet ovan. Lägg på andra halvan av pajskalet, tryck ner sidorna och gör hål med en vass kniv i översta skalet. Pensla med mjölk och strö på socker. Baka i 50 minuter. Om det ser ut som om pajen håller på att brännas vid, täck över med aluminiumfolie.
  4. Tillåt pajen att kylas 1 timme innan den skall serveras.
  5. Servera gärna med vaniljsås eller äkta vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.