Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelska kalasbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Tar lite tid att göra men värda varenda minut, "himmelskt" goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250 grader. Smula ner jästen i en skål och häll över den kalla mjölken. Rör om så att jästen löser sig. Rör det rumsvarma matfettet smidigt med socker. Rör ner det i jästblandningen tillsammans med ägg. Tillsätt mjöl och arbeta in det snabbt i degen. Degen ska inte arbetas för mycket. Låt den jäsa under duk ca 1 1/2 timme.
  2. Arbeta under tiden samman fyllningen. Hacka mandeln fint och arbeta samman alla ingredienserna till en smidig smet.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den lätt, eventuellt med lite mera mjöl.Kavla ut degen till en stor kaka, ca 70x25 cm. Bred fyllningen över degkakan och rulla samman den. Skär rullen i ca 30 lika stora bitar. Lägg dem i dubbla pappersformar. Ställ dem på bakplåt.
  4. Blanda alla ingredienserna till garneringen i en liten kastrull. Värm det under omrörning till precis under kokpunkten. Låt det svalna några minuter. Bred smeten över bullarna och ställ dem till jäsning ca 50-60 minuter.
  5. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna på galler under duk. De går att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.