Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelska lakritsskorpor

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Knapriga skorpor med både choklad och lakrits. Lakritskolan kan rinna ut lite när du gräddar skorporna men den stelnar igen när de svalnat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser utom lakritskolan i en bunke. Skär kolan i små bitar och blanda ner dem i degen. Dela degen i tre delar och rulla ut dem till bakplåtslånga längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla längderna med uppvispad äggvita och strö över råsocker.
  3. Grädda längderna mitt i ugnen i 20-25 minuter. Skär längderna på snedden i 1-1½ cm tjocka bitar. Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Lägg skorporna på en plåt eller ett galler med snittytan uppåt och låt dem torka mitt i ugnen i ytterligare 10 minuter. Stäng av värmen och låt skorporna stå kvar i eftervärme i 10 minuter.
  4. Förvara skorporna i en tättslutande burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.