Knapriga skorpor med både choklad och lakrits. Lakritskolan kan rinna ut lite när du gräddar skorporna men den stelnar igen när de svalnat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla ingredienser utom lakritskolan i en bunke. Skär kolan i små bitar och blanda ner dem i degen. Dela degen i tre delar och rulla ut dem till bakplåtslånga längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla längderna med uppvispad äggvita och strö över råsocker.
- Grädda längderna mitt i ugnen i 20-25 minuter. Skär längderna på snedden i 1-1½ cm tjocka bitar. Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Lägg skorporna på en plåt eller ett galler med snittytan uppåt och låt dem torka mitt i ugnen i ytterligare 10 minuter. Stäng av värmen och låt skorporna stå kvar i eftervärme i 10 minuter.
- Förvara skorporna i en tättslutande burk.
Publicerat den
9 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar