Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelska rombakelser

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En fin dessert med en kopp gott kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa 1 1/2 dl socker, ägg och 4 msk rom till skum. Tillsätt mjöl, bakpulver och det smälta smöret. Rör om. Häll upp till ca 2/3 i välsmorda muffinsformar och grädda dem i 200º i ca 25-30 minuter. Låt svalna. Rör ihop vaniljpulvret med socker och lite mjölk enligt recept på paketet. Koka upp resterande mjölk och rom. Häll i vaniljblandningen och koka upp igen. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt de uppblötta gelantinbladen som legat i vatten i 10 minuter. Rör om och låt svalna. Vispa grädden och rör ner den i krämen. Dela kakorna på mitten, bred på kräm och sätt på övre halvan. Bred kräm på hela utsidan och rulla sidan i mandelkrokanten men inte ovansidan, den ska vara vit. Spritsa ett mönster av chokladen t ex stjälk och blad och sätt dit ett cocktailbär som blomma. På fotot hade jag gjort ett hjärta med pyntgelé med var och ens initial i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.