Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hirams svarta vinbärsmarmelad

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Repa bären från stjälkarna. Lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet och koka i 15 minuter. Tag grytan från värmen. Rör ner sockret, lite i sänder. Rör oavbrutet tills sockret är löst och marmeladen har svalnat. Häll upp på kalla, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara kallt.
  2. Snabbvariant av Hirams sylt Ersätt strösockret med samma mängd syltsocker. Blanda bär och vatten i en gryta och koka i 10 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare i 5 minuter. Tag grytan från värmen. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lenajeanette 18 juni 2008

    Denna gör mamma varje år, har även gjort den själv, mycket god och god till pannkaka, ha i filen och när man bakar småkakor som det ska vara sylt i. Jag brukar även ha den till stek ist för svartvinbärsgelé.

  • mariola 30 juli 2009

    tack för den goda marmeladen , har gjort den och tycker att den är fantastisk, har plockat flera bär och ska gänast koka den, bara rekomendera , tur att man har egna bär

  • ohsally 1 augusti 2009

    Tack Tina för ett bra recept...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.