Repa bären från stjälkarna. Lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet och koka i 15 minuter. Tag grytan från värmen. Rör ner sockret, lite i sänder. Rör oavbrutet tills sockret är löst och marmeladen har svalnat. Häll upp på kalla, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara kallt.
Snabbvariant av Hirams sylt
Ersätt strösockret med samma mängd syltsocker. Blanda bär och vatten i en gryta och koka i 10 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare i 5 minuter. Tag grytan från värmen. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
Denna gör mamma varje år, har även gjort den själv, mycket god och god till pannkaka, ha i filen och när man bakar småkakor som det ska vara sylt i.
Jag brukar även ha den till stek ist för svartvinbärsgelé.
mariola30 juli 2009
tack för den goda marmeladen , har gjort den och tycker att den är fantastisk, har plockat flera bär och ska gänast koka den, bara rekomendera , tur att man har egna bär
Denna gör mamma varje år, har även gjort den själv, mycket god och god till pannkaka, ha i filen och när man bakar småkakor som det ska vara sylt i. Jag brukar även ha den till stek ist för svartvinbärsgelé.
tack för den goda marmeladen , har gjort den och tycker att den är fantastisk, har plockat flera bär och ska gänast koka den, bara rekomendera , tur att man har egna bär
Tack Tina för ett bra recept...