Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hirspaella med Quorn Bitar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Den här rätten är fullproppad med goda ingredienser. Bjud på den när släkt och vänner är på besök då den är lätt att laga och samtidigt fylld med spännande smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina Quorn Bitar. Använd 2 skålar och blanda tomatpuré, vinäger, soja och chipotle tabasco i en av skålarna. Blanda timjan, olivolja, rivet citronskal och juice, salt och peppar i den andra. Dela upp bitarna i tre högar och lägg två av dem i marinaderna. Blanda väl och låt bitarna dra åt sig smakerna. Hetta olivolja i stekpanna, tillsätt fänkålsfröna och rosta dem lätt. Tillsätt därefter den tredje delen Quorn Bitar som saltas och peppras och därefter steks gyllenbruna. Lägg fänkålsbitarna åt sidan. Hetta upp olivolja och stek bitarna med tomatpuré tills de får färg, ställ åt sidan. Hetta därefter upp olivolja och stek bitarna med timjan tills de får färg, ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg paprika, blomkål och fänkål på en plåt, ringla över olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen 25-30 minuter. Hetta upp olivolja i en panna. Fräs vitlök och gul lök mjuka, tillsätt saffran, tomater, grönsaksbuljong, rör runt och tillsätt därefter det vita vinet och gröna ärtor. Koka upp och sjud 5 minuter. Tillsätt den kokta hirsen och blanda runt den väl.
  3. När grönsakerna är klara i ugnen, blanda dem med hirs på ett stort vackert fat. Strö över bitarna med de olika smakerna och till sist fårost och rostad mandel. Ringla över lite olivolja och några varv med svartpepparkvarnen.
  4. För att förenkla receptet kan man välja att marinera alla Quorn Bitar i en av marinaderna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.