Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjärt-frallor

(14 kommentarer)  
Hjärt-frallor Hjärt-frallor Hjärt-frallor
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Supergoda och saftiga små frallor, formade som hjärtan. Använde mig utav receptet och bakade till systerns möhippa och de var mycket uppskattade! Om inte annat så är det ett perfekt recept till alla hjärtans dag, om man klarar av att vänta förstås :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. OBS! Ugnen ska vara på 250 ºc
  2. Blanda 8 dl mjöl, honung, salt, smör och jäst i skålen till matberedaren med plastkniven, till en smulig massa.
  3. Kavla ut degen till en tjock platta och ta ut hjärtbröd med ett mått. Lägg bröden på en plåt med bakplåtpapper. Täck över och ställ in plåten i kylen i 8-12 timmar.
  4. Låt bullarna stå i rumsvärme medan ugnen värms upp. Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 minuter. Servera bröden varma till maten.

Kommentarer (14)

  • Maripoosa 16 april 2008

    Oh vad fina :) Vill gärna prova att baka dem! Går det att blanda i solroskärnor tro??

  • matnjutaren 19 maj 2008

    Såå fina dessa ser ut! Naaaw...*L* Ska baka dem med solroskärnor i. :p Tack för receptet! Återkommer när de har blivit gjorda och smakade av. :) Kram//Marita

  • akk 26 juli 2008

    Kanongoda, jag använde vetemjöl special till dom och dom blev väldig fina och goda. Så nu ska vi baka många till vårt bröllop. Tack för receptet.

  • ojsanarne 6 februari 2009

    du glömde mjölken i tillredningen? när ska den i?

  • watzan 7 februari 2009

    Kanongoda frallor gjorde succe

  • Felixen 12 februari 2009

    Blev dom rosa eller ser det bara ut som det? Tänkte baka till alla hjärtans dag, och funderade på att ha i lite karamellfärg annars.

  • knottis 14 februari 2009

    Fanstastiskt goda! Vilken dröm med varma frallor till frukost. Lätta att göra men ändå fina! Detta får bli en tradition på Alla Hjärtans Dag!

  • EmmaSvard77 19 november 2009

    Jag undrar oxå när mjölken ska i...?

  • Caddiie 20 november 2009

    Mjölken har jag missat.. den ska i med allt det andra :) Lycka till!

  • Peruna-Pamme 27 juli 2010

    Jättegoda! :) :) :) Som min körs värdinna bakade jag dessa när vi firade vår förlovning med vår fästmanskör. :) Därför passade hjärtformningen perfekt! Alla tyckte de var supergoda! De tog slut direkt. :)

  • Okänd 16 februari 2011

    Jättelätta och jättegoda! Jag gjorde dubbel sats och bytte ut 2 dl vetemjöl mot havregryn för mer mättnadskänsla, penslade med ägg och hade kummin och flingsalt på några, sesamfrön på några och slutligen vita vallmofrön på de sista. Suveränt med kalljäst bröd till frukosten på alla hjärtans dag :) TACK!

  • sebbeankan 3 juli 2011

    Går det bra att frysa in? tänkte ha dem till min sons dop och det vore skönt att kunna förbereda dem

  • Lollo2000 14 februari 2012

    Jättegoa! <3

  • arneliis 27 oktober 2012

    Jättegoda! Överraskade morbror på hans 40-års kalas med dessa och alla gästerna var mycket nöjda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.