Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjärtekaka med passion

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Valentinkaka täckt med hallonglasyr och fylld med krämig passionsfruktscurd. Den krämiga passionsfruktscurden passar också bra till varma scones.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulver, smör och mjölk. Häll smeten i en smord form, gärna hjärtformad 1½ liter.
  2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt den stå kvar i formen ca: 5 minuter innan den stjälps upp på galler. Låt kallna.
  3. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Passera dem genom en sil. Mät till ca: ½ dl saft. Blanda passionsfrukt, smör, socker och ägg i en kastrull. Sjud till en tjock kräm. Låt kallna.
  4. Klyv kakan och bred på passionskrämen. Lägg ihop kakan.
  5. Smält chokladen i en liten plastpåse i mikron. Klipp ett litet hål i påsen och spritsa ut chokladen till tunna pinnar på bakplåtspapper. Låt stelna.
  6. Passera 50 g av hallonen och blanda med färskost och florsocker. Bred glasyren på kakan.
  7. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca: 5 minuter. Koka upp vatten och socker. Ta upp och låt gelatinet smälta i lagen. Färga den svagt rosa. Låt kallna tills lagen blivit trögflytande.
  8. Halvera passionfrukten. Garnera kakan med passionsfrukt och de sparade hallonen. Ringla gelén över kakan. Låt stå kallt ca: 1 timme att stelna. Garnera med chokladpinnarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.