Valentinkaka täckt med hallonglasyr och fylld med krämig passionsfruktscurd. Den krämiga passionsfruktscurden passar också bra till varma scones.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulver, smör och mjölk. Häll smeten i en smord form, gärna hjärtformad 1½ liter.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt den stå kvar i formen ca: 5 minuter innan den stjälps upp på galler. Låt kallna.
- Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Passera dem genom en sil. Mät till ca: ½ dl saft. Blanda passionsfrukt, smör, socker och ägg i en kastrull. Sjud till en tjock kräm. Låt kallna.
- Klyv kakan och bred på passionskrämen. Lägg ihop kakan.
- Smält chokladen i en liten plastpåse i mikron. Klipp ett litet hål i påsen och spritsa ut chokladen till tunna pinnar på bakplåtspapper. Låt stelna.
- Passera 50 g av hallonen och blanda med färskost och florsocker. Bred glasyren på kakan.
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca: 5 minuter. Koka upp vatten och socker. Ta upp och låt gelatinet smälta i lagen. Färga den svagt rosa. Låt kallna tills lagen blivit trögflytande.
- Halvera passionfrukten. Garnera kakan med passionsfrukt och de sparade hallonen. Ringla gelén över kakan. Låt stå kallt ca: 1 timme att stelna. Garnera med chokladpinnarna.
Publicerat den
7 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar