Goda, fluffiga pannkakor som jag enbart testat göra runda men ska bli väldigt söta om man gör dem i pepparkaksform enligt receptet. Väldigt uppskattat på födelsedagsmorgonen på sängen.
Instruktioner
- Knäck äggen, häll vitorna i en absolut torr skål och gulorna i en annan. Tillsätt mjöl, mjölk, bakpulver, vaniljsocker och kanel i skålen med gulorna och vispa till en tjock, jämn smet.
- Vispa äggvitorna med en nypa salt till hårt skum. Vänd sedan försiktigt ned skummet i den andra smeten, men vispa inte för mycket.
- Hetta upp en stekpanna på medelstark värme. Lägg ett välsmort hjärtformat pepparkaksmått i mitten.
- Tillsätt en klick smör och häll i lite av smeten. Stek någon minut tills smeten stelnat (här kan du välja att lägga på lite extra hallon om du vill).
- Vänd försiktigt med hjälp av en stekpincett (formen är supervarm!) och grädda pannkakan gyllenbrun på andra sidan också. Lossa försiktigt på formen.
- Går självklart att göra utan pepparkaksform också
Upprepa tills smeten är slut. Pudra över florsocker och toppa med hallon. Kan även serveras med en klick turkisk yoghurt och honung.
Publicerat den
11 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar