Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjärtlig passionstårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Denna mycket goda tårta har smak av choklad och passionsfreukt. Baka den på alla hjärtans dag eller överraska med på födelsedagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla bakformen. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda samman socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Vispa äggen och koka upp vattnet.
  3. Blanda ner ägg, smör och till sist det heta vattnet i mjölblandningen. Rör till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda kakan ca 30 minuter.
  4. Låt kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp. Låt svalna på ett galler.
  5. Gör fyllningen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet. Passera fruktköttet genom en sil med hjälp av en sked och ta vara på saften.
  6. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden. Låt gelatinbladen rinna av. Smält dem på svag värme i ca hälften av fruktsaften. Häll gelatinblandningen i resten av saften och blanda ner i äggvispet.
  7. Vänd slutligen ner den vispade grädden till en slät kräm. Ställ bunken kallt en kort stund tills fyllningen börjar stelna, ca 15 minuter.
  8. Dela kakan i två bottnar och bred ut passionsfromagen mellan. Ställ tårtan kallt, ca 30 minuter.
  9. Vispa grädden till garneringen och bred ut över tårtan. Strö ev lite färgat socker över. Dekorera tårtan med klickar av crème fraiche och urgröpt fruktkött från passionsfrukten.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • rave 10 augusti 2008

    Är tårtan god, de som har bakat den?

  • Allimac 3 november 2008

    Tårtan är god, men den vinner på att göras någon dag innan den ska ätas. Jag hade i saft från fem passionsfrukter i moussen och gjorde tårtan i en vanlig springform, 24 cm i diameter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.