Utmärkt förrätt! Receptet beräknat till 10 personer.
Våfflor med jäst tar längre tid att tillaga, men är frasiga även efter att de kallnat.
1 våffla = 5 hjärtan
Tips! Man kan även köpa våffelsmet/pulver i butik och tillreda enligt instruktioner på paketet.
Instruktioner
- Våfflor:
Värm mjölken till 37 grader (fingervarm).
Rör ut jästen med hälften av mjölken. Rör ned mjölet till jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och låt jäsa i rumstemperatur ca 30 min.
- Smält fett och låt det svalna. Rör ner det avsvalnade smöret i smeten.
- Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med matfett. (Behövs endast första gången). Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg på galler.
- Garnering 1:
Dela laxen i portionsbitar.
Skala och finhacka rödlök. Skala, kärna ur avokado och skär tunna skivor.
- Dela 2 våfflor i 10 hjärtan.
Fördela lax, rödlök och avokado på våfflorna.
Lägg på en klick crème fraiche. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Garnera med oliver.
- Garnering 2:
Koka äggen ca 7-8 minuter. Låt dem svalna.
- Dela 2 våfflor i 10 hjärtan. Bred lite majonnäs på våffelhjärtat. Skiva äggen och lägg ca ½ ägg på varje hjärta. Lägg på lite majonnäs och toppa med några räkor.
- Garnera med lite löjrom, ½ citronskiva och en dillvippa.
Smaklig spis!
Publicerat den
25 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Testade detta recept men bytte ut vetemjölet mot glutenfri ersättning då vi skulle ha en gluten-allergiker på fika, funkade toppen.