Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjalmars viltgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Detta recept är för 2 person, mycket god

Ingredienser

Instruktioner

Blanda vetemjöl och salt i en plastpåse. Lägg i köttbitarna och skaka om så mjölet blir jämt fördelat. Bryn köttet i margarinet i en stekgryta. Sänk värmen, häll på vattnet och lägg i buljongtärning, enbär och grönpeppar. Låt sjuda 20-60 minuter beroende på köttets kvalitet. Rör om någon gång under tiden. Blanda i vitlök, grädde, senap, tomatpuré och gelé. Låt koka utan lock tills såsen har bra konsistens. Smaka av med peppar och salt. Serveras med pressad potatis (helst mandelpotatis) eller ris plus strimlad isbergssallad med hackad purjolök.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 2 juni 2008

    Det här var supergott. Det enda som inte stämmer med ditt recept är att jag tog röd vinbärsgele i stället för svart. Mmm, gott, gott...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.