Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortfilé med portvinssås och potatisterrin

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Till denna rätt kan du naturligtvis använda annan viltfilé eller oxfilé. Köttet kan brynas i förväg och ugnsstekas inför serveringen. Rumstemperera det gärna före ugnsstekningen, om det är kylskåpskallt tar det onödigt lång tid i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150º.
  2. Putsa och bryn köttet runt om i smör. Salta och peppra under tiden. Lägg över det i en ugnsform eller på plåt. Hit kan du förbereda.
  3. Stek köttet mitt i ugnen tills­ innertemperaturen är 58º, då är köttet rosarött. Ta ut och låt det vila under folie 10 min innan du skivar upp det.
  4. Koka madeira, vin, vatten, kalvfond tills ca 4 dl återstår. Rör ut maizenan i lite vatten, vispa ner ner ner i såsen. Koka upp.
  5. Rör smöret med kryddorna, tomatpuré och vitlök. Hit kan du förbereda.
  6. Värm såsen före serveringen och vispa i kallt smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.