Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortnäslåda

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är 1970-tals ostgratinerad spagettilåda som innehåller musslor eller krabba. När du vill lyxa till det, tar du både musslor och krabba och gör dubbel sats stuvning till lådan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka spagetti enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Rör i matfettet i pastan. Bred ut pastamassan i en ugnsfasts form.
  3. Häll av spadet på svampen. Spara vätskan. Skär ev. svampen i mindre bitar. Fräs svampen lätt i smöret. Strö över mjölet, späd med vätskan. Låt stuvningen koka några minuter. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Häll svampstuvningen över spagettin. Strö över de väl avrunna musslorna eller den rensade krabban. Ännu godare blir det om du tar både musslor och krabba.
  5. Strö över osten.
  6. Gratinera i ugnen i 250 grader tills rätten är brungul, läcker och frasig.
  7. Servera genast med fräsch grönsallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.