Hjortronröra med ljuvlig vaniljkräm och knapriga rågsmulor.
3 smakkombinationer som blir något extra.
Instruktioner
- Rör försiktigt ihop hjortron och socker. Låt stå medan du gör resten.
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön, stång och mjölk i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Ta av från värmen och låt dra i 15 minuter.
- Vispa äggulor, socker och maizena luftigt i en bunke.
Ta bort vaniljstången ur mjölken. Häll mjölken i äggblandningen under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under vispning.
- Ta kastrullen från värmen och vispa i smör. Sila och låt kallna.
Vispa grädden och vänd ner i krämen innan servering.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla ingredienser till rågsmulorna till en smuldeg och lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 20 minuter, rör om regelbundet.
- Servera hjortronen med vaniljkrämen och rågsmulor strödda över.
Publicerat den
11 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar