Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortron med vaniljkräm och rågsmulor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hjortronröra med ljuvlig vaniljkräm och knapriga rågsmulor. 3 smakkombinationer som blir något extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör försiktigt ihop hjortron och socker. Låt stå medan du gör resten.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön, stång och mjölk i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Ta av från värmen och låt dra i 15 minuter.
  3. Vispa äggulor, socker och maizena luftigt i en bunke. Ta bort vaniljstången ur mjölken. Häll mjölken i äggblandningen under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under vispning.
  4. Ta kastrullen från värmen och vispa i smör. Sila och låt kallna. Vispa grädden och vänd ner i krämen innan servering.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Blanda alla ingredienser till rågsmulorna till en smuldeg och lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 20 minuter, rör om regelbundet.
  7. Servera hjortronen med vaniljkrämen och rågsmulor strödda över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.