- Serverar: 4 portioner
- Tid: 3 timmar 15 minuter
Skriv ut
Färska hjortron är en alltmer sällsynt läckerhet men har man tur kan man komma över djupfrysta. Andra bär, t ex hallon eller jordgubbar eller frukt av lätt syrligt slag, passar också fint i blancmangé.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinet 10-15 minuter i kallt vatten.
- Lägg hjortronen i en skål tillsammans med konjaken eller likören och sockra dem efter smak.
Vispa grädden med vaniljsockret och rör ner knappt hälften av bären. Smält gelatinet och häll det i bärgrädden under försiktig omrörning.
- Fyll en låg kransform med gräddkrämen och ställ den i kylskåpet några timmar. Stjälp upp blancmangén och fyll den med resten av bären.
Servera gärna med tunna sockerkaksskivor eller mandelmusslor.
- Pröva som omväxling lite hackade nötter i grädden eller riven blockchoklad och lite kaffesnus.
Publicerat den
17 maj 2008
Skriv kommentar