Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronblancmangé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar 15 minuter
Skriv ut

Färska hjortron är en alltmer sällsynt läckerhet men har man tur kan man komma över djupfrysta. Andra bär, t ex hallon eller jordgubbar eller frukt av lätt syrligt slag, passar också fint i blancmangé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinet 10-15 minuter i kallt vatten.
  2. Lägg hjortronen i en skål tillsammans med konjaken eller likören och sockra dem efter smak. Vispa grädden med vaniljsockret och rör ner knappt hälften av bären. Smält gelatinet och häll det i bärgrädden under försiktig omrörning.
  3. Fyll en låg kransform med gräddkrämen och ställ den i kylskåpet några timmar. Stjälp upp blancmangén och fyll den med resten av bären. Servera gärna med tunna sockerkaksskivor eller mandelmusslor.
  4. Pröva som omväxling lite hackade nötter i grädden eller riven blockchoklad och lite kaffesnus.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.