Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortroncheesecake med havresmulor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Recepten på cheescakes är som stjärnorna, oräkneliga. Men goda är de!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Havresmulor: Sätt ugnen på 160° C. Blanda smör, honung och socker klumpfritt. Rör ner salt och citron- rasp. Därefter vetemjölet. Vänd till sist försiktigt ner havregrynen så att de håller sig så hela som möjligt. Ställ in i ugnen och baka gyllenbruna. Rör emellanåt.
  2. Cheesecake: Lägg gelatinet i blöt. Vispa äggulor, socker och vatten i en kastrull till en skummig sabayon. Sila ner i en ren bunke och vispa kallt. Vispa grädden. Blanda kall sabayon, matyoghurt och färskost. Använd gärna stavmixer så får du lätt bort alla klumpar. Värm citronsaften och smält i gelatinet. Se till att det inte är för varmt och blanda sedan ner i smeten. Vänd till sist ner citronrasp och grädde. Känns moussen lös – låt den vila 20 minuter i kylen. Varva med smulor, mousse och hjortron i glas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.