Recepten på cheescakes är som stjärnorna, oräkneliga. Men goda är de!
Instruktioner
- Havresmulor:
Sätt ugnen på 160° C. Blanda smör, honung och socker klumpfritt. Rör ner salt och citron- rasp. Därefter vetemjölet. Vänd till sist försiktigt ner havregrynen så att de håller sig så hela som möjligt. Ställ in i ugnen och baka gyllenbruna. Rör emellanåt.
- Cheesecake:
Lägg gelatinet i blöt. Vispa äggulor, socker och vatten i en kastrull till en skummig sabayon. Sila ner i en ren bunke och vispa kallt. Vispa grädden. Blanda kall sabayon, matyoghurt och färskost. Använd gärna stavmixer så får du lätt bort alla klumpar. Värm citronsaften och smält i gelatinet. Se till att det inte är för varmt och blanda sedan ner i smeten. Vänd till sist ner citronrasp och grädde. Känns moussen lös – låt den vila 20 minuter i kylen. Varva med smulor, mousse och hjortron i glas.
Publicerat den
17 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar