Ser god ut men inte prövat ännu.
Instruktioner
- Hacka samman smör, mjöl, hasselnötter och socker till en grynig massa
- Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter.
- Låt stå kallt i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader och grädda sedan pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
- Låt kallna.
- Vispa äggulor och socker poröst till fyllningen, tillsätt hjortronsylt.
- Vispa grädden och vänd ner den försiktigt.
- Frys pajen minst 5 timmar.
- Garnera med hjortron och citronmeliss.
Publicerat den
17 april 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god hjortronglass, pajen gjorde succé som dessert efter vinprovning!
Hjortronglasspajen älskades! Jag hade inga hasselnötter så jag hade i nötcreme i pajdegen. Sen hade jag sylt med 70% hjortron. Underbar!