Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronglasspaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ser god ut men inte prövat ännu.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smör, mjöl, hasselnötter och socker till en grynig massa
  2. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter.
  4. Låt stå kallt i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader och grädda sedan pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
  6. Låt kallna.
  7. Vispa äggulor och socker poröst till fyllningen, tillsätt hjortronsylt.
  8. Vispa grädden och vänd ner den försiktigt.
  9. Frys pajen minst 5 timmar.
  10. Garnera med hjortron och citronmeliss.

Kommentarer (2)

  • KerstinMaria 23 augusti 2008

    Mycket god hjortronglass, pajen gjorde succé som dessert efter vinprovning!

  • Katten-Katten 25 februari 2010

    Hjortronglasspajen älskades! Jag hade inga hasselnötter så jag hade i nötcreme i pajdegen. Sen hade jag sylt med 70% hjortron. Underbar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.