Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Går bra med annan sylt också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingedienserna till garneringen och ställ undan.
  2. Gör grundsmeten: Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg, och mjöl blandat med bakpulver. Det blir en tjock smet som man verkligen får BRE ut, om smeten känns alltför tjock kan du tillsätta lite mjölk. Bred ut smeten i smord och bröad (eller kokos:ad) långpanna.
  3. Häll nu ut sylten på smeten och bred ut. Och så garneringen ovanpå.
  4. Grädda i 200 grader ungefär 20 minuter. Du ser på färgen om den är klar. Kan ätas som den är, eller till glass/grädde

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • axelssonbirgitta 12 augusti 2008

    Åh, det här verkar vara precis det recept jag söker! Ska prova idag! : )

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.