Krämig mousse på knapriga flarn som serveras med jordgubbar.
Instruktioner
- Mixa hjortronen med stavmixer i en bunke. Tillsätt citronsaft, florsocker, yoghurt och grädde. Sila allt genom ett durkslag för att få bort "gruset". Vispa med elvisp tills blandningen tjocknar. Ställ i kylen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda alla ingredienser till flarnen i en kastrull och rör tills sockret smält. Häll ut smeten i fyra rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda tills flarnen har fått fin färg, ca 5-10 minuter beroende på ugn. Kupa flarnen över en såsslev medan de är varma. Låt svalna.
- Servera hjortronmoussen i flarnen med jordgubbar och lättvispad grädde. Garnera med riven choklad och citronmeliss.
Publicerat den
28 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar