Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronmousse med apelsin- och sesamflarn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig mousse på knapriga flarn som serveras med jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa hjortronen med stavmixer i en bunke. Tillsätt citronsaft, florsocker, yoghurt och grädde. Sila allt genom ett durkslag för att få bort "gruset". Vispa med elvisp tills blandningen tjocknar. Ställ i kylen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Blanda alla ingredienser till flarnen i en kastrull och rör tills sockret smält. Häll ut smeten i fyra rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda tills flarnen har fått fin färg, ca 5-10 minuter beroende på ugn. Kupa flarnen över en såsslev medan de är varma. Låt svalna.
  5. Servera hjortronmoussen i flarnen med jordgubbar och lättvispad grädde. Garnera med riven choklad och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.