Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronmuffins med messmörsglasyr

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftiga och goda muffins med en läcker glasyr! Glasyren får en kolasöt smak med en gnutta sälta - fantastiskt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt det svalna. Vispa ihop smör och socker i en bunke med elvisp. Vispa i 5 minuter. Vispa in ett ägg i taget, till en jämn smet. Vänd i gräddfilen.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke. Sikta ner i smeten och blanda till en jämn smet med en slickepott. Vänd in hjortronen (spara ca 1 dl till garnering)
  4. Ställ muffinsformar på en plåt, gärna i en muffinsform- Fyll formarna till tre fjärdedelar med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de är genomgräddade. Låt dem svalna.
  5. Vispa snabbt ihop Messmör och färskost till en glasyr. Spritsa eller klicka ut glasyren på muffinsen. Toppa med några hjortron. Klart! Ät! Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.