Krämig pannacotta med uppfriskande syra från gräddfil toppad med söt hjortrongelé.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
Hetta upp grädde, mjölk och socker i en kastrull.
Rör tills sockret lösts upp.
- Ta upp gelatinbladen och rör dem i lite av vätskan tills gelatinet smälter. Blanda ner resten av vätskan.
Låt svalna och tillsätt gräddfilen. Häll upp i portionsglas. Ställ kallt att stelna 2-3 timmar.
- Hjortrongelé:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda med hjortron, apelsinsaft och socker.
- Värm tills sockret lösts upp. Passera hjortronen genom en sil. Det ska bli ca 2 dl puré. Värm purén. Ta upp gelatinbladen och smält dem i purén.
- Skeda purén varm över pannacottan. Kyl före servering.
Publicerat den
4 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar