Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronpannacotta med gräddfil

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Krämig pannacotta med uppfriskande syra från gräddfil toppad med söt hjortrongelé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp grädde, mjölk och socker i en kastrull. Rör tills sockret lösts upp.
  2. Ta upp gelatinbladen och rör dem i lite av vätskan tills gelatinet smälter. Blanda ner resten av vätskan. Låt svalna och tillsätt gräddfilen. Häll upp i portionsglas. Ställ kallt att stelna 2-3 timmar.
  3. Hjortrongelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda med hjortron, apelsinsaft och socker.
  4. Värm tills sockret lösts upp. Passera hjortronen genom en sil. Det ska bli ca 2 dl puré. Värm purén. Ta upp gelatinbladen och smält dem i purén.
  5. Skeda purén varm över pannacottan. Kyl före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.