Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronpannacotta med lingonglass

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En ljuvlig efterrätt med ingredienser från "skogens skafferi"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm grädden med socker och hjortron. Hjortronsylt går bra, men minska då sockret till hälften. Koka inte. Skrapa ur fröna ur en halv vaniljstång och lägg i samt lägg i stången.
  2. Ta av från plattan och ta bort vaniljstången. Tillsätt två uppblötta gelantinblad, häll upp i serveringsglas och kyl i minst fyra timmar.
  3. Lingon och kolaglass:
  4. Mixa en halv liter gammaldags vaniljglass i en matberedare så den blir slät, rör försiktigt ner frysta lingon och kolasåsen så att det blandas lite. Frys in igen.
  5. Värm glasen med pannacottan försiktigt i varmt vatten och stjälp upp på en tallrik. Skopa upp glassen bredvid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MissJaune 4 februari 2011

    Den där verkar ljuvlig...!! Men ingredienslistan är ju bara halvständig... det fattas vaniljstång och gelatinblad... tur att jag läste hela receptet innan jag for iväg för att handla... Ikvälll blir det pannacaotta!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.